12 Сироварень Закарпаття

Мистецтво сироваріння зародилося близько 8 тисяч років тому у Південно-Західній Азії. З того часу у світі виготовляється понад 2000 тисячі видів сирів, тільки у серці сироваріння — Франції виготовляється понад 400 видів сиру. Незважаючи на світових лідерів сирної справи, в Україні щороку з’являються все більше й більше відповідних господарств, де виробники самі забезпечують себе необхідною сировиною, тим самим виготовляючи справжній екологічно чистий продукт. Найколоритнішим осередком українського сироваріння можна справедливо вважати – Закарпаття, де вікові традиції сироваріння щорічно приваблюють до себе десятки тисяч туристів, завдяки чому місцевий “сирний туризм” активно розвивається і процвітає. У таких мандрівках можна скуштувати сири виготовлені з коров’ячого, козячого, овечого та навіть буйволиного молока. Ви зможете знайти не тільки автентичні бринзу, будз, вурду, а й продукцію, виготовлену вмілими закарпатськими виробниками за швейцарською та італійською технологіями.





